The airline of the Maltese Islands
Wat vindt er plaats in Malta Laat vluchten met overstappen zien. Luchthaven van bestemming moet worden geselecteerd  Vliegveld, Stad of Land van Vertrek Vliegveld, Stad of Land van Aankomst Allemaal Naar januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december Selecteer een luchthaven van vertrek Selecteer aub een luchthaven aankomst Selecteer een datum van vertrek Selecteer een datum van terugkeer Air Malta rechtstreekse vlucht  Voer coupon code  Economy Business

Even geduld aub...

Uitwaartse Vlucht
Retourvlucht
Volwassenen
Kinderen
(2-11jr)
Baby's
(0-2jr)
Zoek Vluchten!
Helder H:27°C L:24°C
Om uw boekingen te bekijken, gelieve in te loggen in uw account.
INLOGGEN

Kerst in Malta

Christmas time in MaltaKerst in Malta

Wij houden van Kerstmis! We geven aandacht aan de magische tijd rond Kerstmis met een reeks evenementen die zeer geschikt zijn voor deze bijzondere en vrolijke periode. Aangezien Malta overwegend Katholiek is, is het bijwonen van een traditionele nachtmis (die in iedere gemeente gehouden wordt) een onderdeel van de Maltese cultuur, dat je absoluut niet mag missen.

Straten zijn versierd met kerstversieringen en vanuit de speakers kun je meegenieten van de kerstliedjes, waardoor je helemaal in de kerstsfeer komt.

Een speciale dienst wordt gehouden in de St John’s Co-Cathedral in Valletta, compleet met het zingen van kerstliederen bij kaarslicht. Verschillende parochies op de eilanden zijn prachtig omgetoverd tijdens de Kerst met bloemen en kerststallen. Altaren zijn versierd met bloemen en de inrichting is prachtig uitgedost met karmozijnrood. Alle kerken hebben een evenementenkalender variërend van processies tot aan het zingen van kerstliedjes door kinderen.  

Verwacht eten, heel veel eten, wat typisch Maltees is. Tijdens de Kerst blinken de restaurants uit in waar ze goed in zijn, door je een eclectische mix van heerlijke traditionele Maltese gerechten en lekkernijen voor te schotelen. Bewonder ook de kerstverlichting! Overal schitteren lampjes, voor de Maltese ramen, in de straten, en wordt er kerstversiering opgehangen.

Maar vergeet vooral niet de religieuze tradities en folklore - en daar zijn er heel veel van - in meer dan 460 kerken in heel Malta en Gozo. Wanneer dat nog niet genoeg is, kun je nog levende kerststallen bezoeken compleet met levende ezels en koeien.

Ook de goed bezochte en zeer geliefde Kerst pantomime, die gehouden wordt op verschillende locaties op Malta en Gozo mag niet vergeten worden. De meest populaire wordt opgevoerd binnen de koninklijke muren van het Manoel Theater in Valletta.  

Met zoveel dingen te doen, is het enige probleem om alles in je schema te proppen.


Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar