The airline of the Maltese Islands
Wat vindt er plaats in Malta Laat vluchten met overstappen zien. Luchthaven van bestemming moet worden geselecteerd  Vliegveld, Stad of Land van Vertrek Vliegveld, Stad of Land van Aankomst Allemaal Naar januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december Selecteer een luchthaven van vertrek Selecteer aub een luchthaven aankomst Selecteer een datum van vertrek Selecteer een datum van terugkeer Air Malta rechtstreekse vlucht  Voer coupon code 

Even geduld aub...

Uitwaartse Vlucht
Retourvlucht
Volwassenen
Kinderen
(2-11jr)
Baby's
(0-2jr)
Zoek Vluchten!
Licht bewolkt H:16°C L:12°C
Om uw boekingen te bekijken, gelieve in te loggen in uw account.
INLOGGEN

Wijn proeven

wine tasting in MaltaWijn proeven in Malta

Stel dat je al veel hebt gereisd en er een beetje uitgeblust van bent geraakt. Je bent al in de Bordeaux streek geweest, hebt de wijnroute in Toscane al gevolgd, en je kunt een Rioja van een Rhônedal onderscheiden. Hoe kan dit kleine land van net iets meer dan 300 vierkante kilometer dan iets van waarde produceren?

Wat dacht je van twee inheemse druivensoorten (Ġellewża en Girgentina), een mousserende wijn geproduceerd volgens de Methode Traditionelle, tientallen D.O.K.'s (kwaliteitswijnen die in volgens de Europese Unie voorgeschreven gebieden geproduceerd mogen worden) en meer dan 2000 jaar wijnbouwervaring?

Wijn is een belangrijk onderdeel van de Maltese cultuur. Een maaltijd is ook nooit compleet zonder een fles lokale wijn. Ook al heeft de lokale wijnindustrie flinke concurrentie ondervonden van import uit het buitenland sinds de vorderingen in 2004 werden opgeheven - de industrie heeft zich snel gemoderniseerd en is constant blijven vernieuwen om een marktconform product van wereldklasse te kunnen blijven produceren. 

De meeste prominente Maltese wijnproducenten bieden een rondleiding door de wijnkelders door een gids die tegelijkertijd een uitleg geeft over de geschiedenis van de wijnmakerij en de verschillende wijnen en etenswaren, en natuurlijk kun je er premium wijnen proeven. 

  • Marsovin biedt rondleidingen in de wijnkelders en wijnproeverijen. De wijnkelders behoren tot de oudste en meest interessante die zelfs nog afkomstig zijn uit de periode van de Ridders van St Jan. 
  • Delicata’s serie van D.O.K. en I.Ġ.T. wijnen zijn een specialiteit op de Maltese tafels. Deze wijnerij beschikt over eeuwenoude kelders met zeer indrukwekkende Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. 
  • Meridiana is een van Malta's kleinere wijnerijen, maar de nauwgezette aandacht voor kwaliteit maakt het een mededinger voor de top van de wijnmakerij. De kelders en wijngaarden zijn open voor rondleidingen en proeverijen, tegen een kleine vergoeding. 

Het is zeer onwaarschijnlijk dat je één van deze unieke Maltese wijnen bij je thuis in de wijnschappen zal aantreffen tussen de Nappa Valleys en de Bordeaux, maar zoals met alle fijne dingen in het leven, deze zijn meestal moeilijker te verkrijgen - des te meer reden dus om een flinke voorraad in te slaan terwijl je hier bent.Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar