The airline of the Maltese Islands
Wat vindt er plaats in Malta Laat vluchten met overstappen zien. Luchthaven van bestemming moet worden geselecteerd  Vliegveld, Stad of Land van Vertrek Vliegveld, Stad of Land van Aankomst Allemaal Naar januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december Selecteer een luchthaven van vertrek Selecteer aub een luchthaven aankomst Selecteer een datum van vertrek Selecteer een datum van terugkeer Air Malta rechtstreekse vlucht  Voer coupon code  Economy Business

Even geduld aub...

Uitwaartse Vlucht
Retourvlucht
Volwassenen
Kinderen
(2-11jr)
Baby's
(0-2jr)
Zoek Vluchten!
Helder H:29°C L:21°C
Om uw boekingen te bekijken, gelieve in te loggen in uw account.
INLOGGEN

Windmolens

Windmolens in Malta
De Maltese stenen windmolen, met zijn unieke, mooie structuur, is een kenmerkend deel van het stedelijk landschap. Deze stenen gebouwen dienden als graanmolens en waren in bijna elke stad en dorp te vinden. Vandaag de dag zijn er nog maar een handvol die volledig, inclusief de wieken, intact zijn. De robuuste windmolens vormen een alledaags beeld op het eiland en voegen zonder enige twijfel charme toe aan de dorpen.  

Veel van de molens werden gebouwd rond de tijd van de Ridders van St.John, door wie deze technologie eerder werden gebruikt in Rhodos (De voormalige zetel van de Orde). De typische structuur van de windmolens is voorzien van een verticaal cilinderhuis waarin de schacht en het mechanisme van de molen zijn gevestigd. De cilinder is omgeven door een vierkant of rechthoekig gebouw dat meestal uit twee verdiepingen bestaat. 

De begane grond werd meestal gebruikt voor het onderhoud van de molen en voor het bakken van het brood, terwijl de eerste verdieping als woonruimte diende voor de molenaar en zijn familie. 

Het bekendste voorbeeld is de 18e-eeuwse Ta' Kola Windmill, gelegen in Xagħra, Gozo. Deze gerestaureerde windmolen bezit de wieken en is in volledig werkende staat. De molen herbergt een klein folkloristisch museum met gereedschap en voorwerpen die door de molenaar gebruikt werden, met inbegrip van een Tritonschelp, waarop de molenaar blies om zijn buren te waarschuwen dat de wind sterk genoeg was om hun granen te malen. 
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar