The airline of the Maltese Islands
Wat vindt er plaats in Malta Laat vluchten met overstappen zien. Luchthaven van bestemming moet worden geselecteerd  Vliegveld, Stad of Land van Vertrek Vliegveld, Stad of Land van Aankomst Allemaal Naar januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december Selecteer een luchthaven van vertrek Selecteer aub een luchthaven aankomst Selecteer een datum van vertrek Selecteer een datum van terugkeer Air Malta rechtstreekse vlucht  Voer coupon code  Economy Business

Even geduld aub...

Uitwaartse Vlucht
Retourvlucht
Volwassenen
Kinderen
(2-11jr)
Baby's
(0-2jr)
Zoek Vluchten!
Helder H:32°C L:24°C
Om uw boekingen te bekijken, gelieve in te loggen in uw account.
INLOGGEN

The Maltese taal

Maltees wordt gesproken door het grootste gedeelte van de bevolking 

Het is een merkwaardig krachtige bron van trots voor veel Maltezen. Het feit dat dit kleine eiland met maar 400.000 inwoners, ondanks de vele linguïstische invloeden, al generaties lang zijn eigen unieke taal heeft, is een bewijs van zijn culturele veerkracht. Toen Malta lid werd van de Europese Unie werd Maltees een officiële taal van de Europese Unie. Zo wordt een lange levensduur van de taal gewaarborgd voor de komende generaties. 

Voor de niet-ingewijden: Maltees klinkt hetzelfde als het Arabisch, beide zijn oorspronkelijk Semitische talen. Het is de enige Semitische taal die door de Europese Unie als officiële taal is aangewezen. In tegenstelling tot het Arabisch, wordt het Maltees geschreven in Latijns schrift en lees je het van links naar rechts. De taal bevat ook een groot aantal woorden die afkomstig zijn uit het Italiaans en het Engels. 

Zoals verwacht wordt van een nationale taal wordt overal Maltees gesproken door een overgrote meerderheid van de Maltezen. De taal wordt gebruikt in het onderwijs, televisie, kranten, politiek en de rechtbanken. Echter, door de voorbije status als Britse kolonie, deelt de Engelse taal de positie van officiële taal. Op bewegwijzering, menu's en officiële documenten worden beide officiële talen gebruikt. 

Sommige docenten en geleerden zijn van mening dat de taal bedreigd wordt. Regelmatig vinden een groot aantal nieuwe en geleende woorden hun weg in het dagelijks spraakgebruik. Anderen zien dit echter als een teken van een gezonde levende taal. 

Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar