The airline of the Maltese Islands
Wat vindt er plaats in Malta Laat vluchten met overstappen zien. Luchthaven van bestemming moet worden geselecteerd  Vliegveld, Stad of Land van Vertrek Vliegveld, Stad of Land van Aankomst Allemaal Naar januari,februari,maart,april,mei,juni,juli,augustus,september,oktober,november,december Selecteer een luchthaven van vertrek Selecteer aub een luchthaven aankomst Selecteer een datum van vertrek Selecteer een datum van terugkeer Air Malta rechtstreekse vlucht  Voer coupon code  Economy Business

Even geduld aub...

Uitwaartse Vlucht
Retourvlucht
Volwassenen
Kinderen
(2-11jr)
Baby's
(0-2jr)
Zoek Vluchten!
Gedeeltelijk bewolkt H:26°C L:20°C
Om uw boekingen te bekijken, gelieve in te loggen in uw account.
INLOGGEN

L-għana

Maltese culture, l-GhanaMuzikale begeleiding

De typische Maltese Għana traditie (spreek uit als 'ana') gaat gepaard met zang en muziek. In de tijd van de Orde van Sint-Jan werd deze kunst door huisvrouwen beoefend tijdens hun huiselijke taken. Na verloop van tijd werd deze kunstvorm een meer formele aangelegenheid met slechts wat ritme en rijmen, maar bleef trouw met de arbeidersklasse verbonden. Għana bestaat nog steeds, maar het maakt geen deel meer uit van het alledaagse leven en wordt alleen nog door professionals beoefend om toeschouwers te entertainen.

Għana bestaat uit een aantal verschillende vormen en de meest populaire vorm is Spirtu Pront (grofweg vertaald als 'Improvisatie' ). Hierbij gaan twee zangers een lyrisch duel aan. De zangers vallen elkaar verbaal aan en gebruiken hiervoor een vaste indeling van rijmen en verzen. Meestal wordt dit zangduel door een groep gitaristen vergezeld. De hoofdgitarist (of Prim) kan tussen de strofes door zijn solo-talenten laten horen. Deze vorm van Għana heeft een aantal lokale legenden beroemd gemaakt, niet alleen voor hun zangtalent maar vooral voor hun lyrisch improvisatievermogen.
Wist u dat?

  • Wist je dat de uitdrukking "als warme broodjes over de toonbank gaan" ook een Maltese variant heeft die verwijst naar de lokale delicatesse Pastizzi: “Jinbiegħu bħal pastizzi”?

Gebruikersnaam verplicht... 
Paswoord verplicht... 
Ongeldige inlog gegevens... 
Inloggen via Facebook mislukt. Er is geen Facebook account geregistreerd met dit e-mailadres.
INLOGGEN
UITLOGGEN
E-mail verplicht... 
VERSTUREN
Nieuw paswoord aanvraag.
Ongeldige account... 
E-mail verzonden! 
Een e-mail met uw aanvraag voor een nieuw paswoord werd naar uw e-mail verzonden. Klik op de link in deze e-mail om uw paswoord te kunnen veranderen.
Meldt u aan voor onze nieuwsbrief
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden?
Merhba
Fijn u weer te zien
naar